БЪЛГАРИЯ – Поглед върху 2016 година д-р Веселин Стоянов

д-р Веселин Стоянов

 

БЪЛГАРИЯ – Поглед върху 2016 година
Ясно е, че не могат да се изрекат хвалебствени слова за едно управление, което едва изкара половината от мандата си и неговият кандидат за президент загуби избора със смазващ резултат.
Бойко Борисов изпада за втори път в положението на нежелан от народа премиер. Въпреки плесницата, Борисов заяви, без чувство на срам,че той бил най-подготвен за премиер, друг като него не виждал. И тръгнаха хвалбите – магистрали, детски градини, България на второ място по финансови и икономически показатели, липса на безработица, ЕС се възхищава на постиженията ни, раят се пренесъл в Бойкова България, напливът на желаещи да се заселят в страната ни е неудържим.
Да не забравяме, че лъжата е 1-та приятелка
на Борисов и компания. Ръка за ръка с нея е
слабостта към паричните знаци. Сестра-близнак
на горните два гряха е продажбата на
националните интереси в угода на новия голям
„брат“, от чийто посланик зависи съдбата на
всички Бойковци.
Известно е, че строителството дава най-големите възможности за присвояване. Фактурират се скъпи материали, влагат се евтини, избраните за строителството фирми се отчитат с договорените комисионни. Затова след първото почистване и топене на снега и леда, по магистрали и пътища зейват дупки, които виждаме както лично, така и на телевизионните екрани.Това би трябвало да е сигнал за Борисов да бъде по-умерен в приказките за магистралите.
Уверенията, че фискът е задръстен с пари, трябва да бъдат обяснени. Това, вероятно, са парите от десетките милиарди евро-заеми, сключени от Борисов по време на краткото му премиерстване.
По въпроса за безработицата, премиерът в оставка и хористите му пеят в един глас, че Евростат бил казал, че тя е само 7.5%. Някой публикува ли и показа ли  на българския народ това изследване на Евростат и ако наистина има такова, то трябва да бъде представено в писмен вид и без съкращения. Към подобно  изследване
трябва да добавим, че близо 2 млн. безработни българите са потърсили препитанието си в чужбина, което не дава основание за хвалби на управляващите, напротив – това е техен срам.
Помним, че официално беше съобщено, че Еврокомисията е разпоредила 4-те блока на АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат закрити. Надигнаха се протести, а Еврокомисията опроверга съобщенията на българските власти, че е искала закриването на блоковете. Кой какво е лъгал е интересен въпрос. Може би и двете страни, коя повече, коя по-малко. Може ли при това положение народът ни да вярва и на едните и на другите?

Призракът на унищожението витае над България. Саудитска Арабия, Катар, САЩ, Израел,Турция създадоха финансираха, въоръжиха и пуснаха отровния дух от бутилката. Ангела Меркел, канцлер на окупираната от 46000 американска армия Германия, услужливо се включи в коварния план и отвори широко вратите на ФРГ за нашествениците.С този акт тя продаде интересите
не само на своята родина, но и на Европа, вкл.и България.
В.“Гардиън“ писа още през ноември 2015 г., че „Вашингтон прецени, че потенциалът на „Ал Кайда“ е недостатъчен с оглед осъществяването на глобалните му интереси, затова създаде „Ислямска държава“.
Поставените на ИД цели са ислямизацията на Европа, изграждане на джамии, където да проповядват ислямски духовници, откриване на училища с преподаване на арабски език и на Корана, въвеждане на шериата, висока раждаемост, която в кратки срокове да даде превес на населението с мюсюлманско вероизповедание,унищожаване на християнски храмове и паметници. Децата от смесени бракове ще бъдат „правоверни“ и възпитавани в такъв дух. Всичко казано по-горе важи напълно и за България.
Тези тежки проблеми не вълнуват Борисов и компания.

Границата ни с Турция трябва да бъде непреодолима, както по тоталитарно време. Вместо това се строят заграждения на определени участъци, които са лесно преодолими от каналджии и бегълци.Цените на строежа им са над 2 пъти по-високи от обичайните, а мудността и ниското качество създават впечатлението, че с това се улеснява дейността на каналджиите. Техните печалби са огромни и много вероятно е да имат съучастници в лицето на високопоставени длъжностни лица. През м. септември м.г. Борисов каза: „Предстоят ни изключително трудни месеци, но се надяваме, заедно с воля от ЕС и Турция да намерим изход. Ние можем да решим проблема още днес,но аз не искам да е за сметка
на Гърция или други европейски страни… Благодаря за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността им да намалят натиска и товара на България“. „Трябва да решим основния проблем – къде да върнем мигрантите. Ние работим с Афганистан да върнем мигрантите. Над 80 млн.лв. харчи България за 110 войника в Афганистан, а те не искат да подпишат реадмисия – да върнем афганистанци в Афганистан. Не виждам смисъл – и от парите и от контингента ни. Това сме казали на колегите от НАТО и на всички наши партньори“, заяви Борисов.
Тук изникват два много сериозни проблема. Бойко бил казал на колегите от НАТО и на всички партньори, т.е. и на ЕС, че искаме да върнем афганистанците в родината им, но както виждаме, те не проявяват никакво желание да ни помогнат. ЕС пък потвърди политиката си да не финансира изграждането на преградни съоръжения… Излиза, че най-бедната страна в Европа е определена за ислямско гето! Щом Борисов твърди, че можем да решим проблема още днес, да го решава. България е преди и над всичко! Щом ЕС и НАТО не мислят за нас, не е наша задача да мислим ние за тях. Български премиер трябва да мисли и действа само в интерес на България!
Борисов лепна срамно петно на България и с предложението за ген. секретар на ООН. Малка и най-бедна в Европа държава излъчи две кандидатури. Официалната бе на Ирина Бокова, но болните амбиции и безкрупулното поведение на заменилата я Кристалина Георгиева изрисуваха възможно на-скандалния образ на България. Борисов призна, че не е представил още в началото Георгиева, защото имала досие, т.е. била е сътрудник на службите. Той оправда смяната с обяснението, че щом единият кандидат се е провалил, трябвало веднага да се замени с друг, който се ползвал с пълната подкрепа на Световната банка, на Меркел, на Албания и на водещи политици. Срамно е за един премиер да се огъва така лакейски под чужд натиск. И какво се случи с пълната подкрепа? Кристалина отиде на непрестижното 8-9 място, далеч зад Бокова!

Преди 1989 година трябваше да се кълнем във вярност на СССР. Днес се кълнем във вярност на САЩ, НАТО и ЕС. От новоизбрания президент ген. Радев настойчиво искаха да потвърди, че ще следва послушно тази линия. А в какво ще се кълнем, ако НАТО и ЕС и САЩ променят вижданията си за евроатлантизма?
Великобритания излезе от ЕС, но никой не обясни на народа защо тази велика държава бяга от там. Вместо достоверно обяснение чухме нещо друго – как британците признават колко много са сбъркали и искат да се върнат обратно в ЕС. Случи се друго, британците излизат и от общия пазар. Отново никаква информация.
Сега Италия предлага редуциране на ЕС до 7-12 държави членки, които да имат обща валута, Шенген и подобрена гранична защита.
Гръцкият премиер Ципрас заявява, че Европа е пред разпад и пита какво сме – германска Европа?
Вишеградската четворка иска промяна на условията за членуване в ЕС.
НАТО следва пътя на ЕС. Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп  ясно обяви организацията за остаряла и няма намерение да я финансира така както го правеше Обама, той ясно каза, че няма намерение да изнася американска демокрация по света, че за него врагът е Ислямска държава, срещу която трябва да се бори в съюз с Русия. И още много неприятни за натовците неща.
Въпрос: ще продължим ли да се кълнем във вярност на разпадащи или преустройващи се организации? Това могат да го правят късогледи управници, или такива платени от организации, които търсят военна и икономическа агресия за решаване на световните проблеми като тези на Сорос, като „Америка за България“, „Български хелзинкски комитет“, „Ханс Зайдел“ и други подобни. Едно националноотговорно управление трябва да предложи на тези организации да се откажат от чуждестранното финансиране, или да прекратят дейността си. Змии в народната пазва не бива да търпим.
В Сирия, благодарение на руските усилия, може да се премине от краткотрайно примирие към дългосрочен мир. Големи населени места вече са освободени от властта на терористите. Тези градове и населени места трябва да бъдат възстановени и това е задача на самите сирийци. Време е тези от тях, които са в Европа да се завърнат в родината си, за да участват в нейното изграждане. За България ще бъде голямо облекчение освобождаването ни от сирийските граждани, намерили убежище у нас, но това няма да стане, вероятно, чрез директни преговори с Дамаск,а само с посредничеството
на руския президент Владимир Путин.

След разпада на СССР бе установен нов световен ред, при който имаме един господар – САЩ,  чиято воля е задължителна за всички. Планетата Земя остана с един полюс, в който са отправени послушно всички погледи.

Битката за президентския стол бе жестока, ястребите хвърлиха огромни средства, за да вкарат в Белия дом своята послушница Хилъри, но не успяха за радост на обикновените хора по света. Същото явление, макар и в далеч по-малък мащаб наблюдавахме и в България. Това са два случая, които говорят за промяна в мисленето на милиони хора, успели да се освободят от налаганите десетилетия щампи. Все пак, не е време за илюзии. Ястребите все още са силни и няма да се предадат доброволно. Ще хвърлят стотици милиони евро и долари с надеждата да запазят статуквото. Трябва да ги обуздаем, защото това е битка на живот и смърт.

Какво очакваме от нашите бъдещи управници:
– Връщане на т.нар. имигранти  в родните им страни и категоричен отказ от прием на нови. Демографската криза в България е жестока и заселването на хора с коренно различен манталитет, култура, език, религия, повечето необразовани, представляват реална опасност за страната и ни хвърлят в огромни разходи, непосилни за най-бедния европейски народ.
– Едно от средствата за постигане на тази цел е спиране на действието на Дъблинското споразумение и ако това не се постигне, ще дойде бежанска вълна и от Запад.
– Границата на България да стане недостъпна. Да се построят солидни преграждения, при опит да бъдат атакувани да се използват водни оръдия и сълзлив газ.
– Да спрат спекулациите с понятието
интеграция. Няма интеграция на арабите във Франция, на турците в Германия, на циганите в България.
– Досегашните управленски коалиции показаха, че колкото повече партии са включени, толкова по-малко ефективно е управлението. Сега се поставя въпроса, дали е възможна коалиция ГЕРБ – БСП. При такива разговори трябва да имаме предвид, че Борисов е негоден за премиер. Основанията: той не умее да подбира кадрите, той самият е като момче за поръчки, чийто безплатни услуги ползват Ердоган, Меркел, доскоро Обама, Юнкер, Столтенберг и мнозина други.
Борисов разгроми българската енергетика, лиши страната ни от стотици милиони приходи, докара народа до просешка тояга.

– Благодарение на САЩ, ЕС и НАТО, България загуби огромните руски и арабски пазари. Сега е дошло времето да забравим санкциите, които устройват брюкселската чиновническа олигархия и да застъпим нашите интереси.
Дали българинът е европеец трябва да се определя не
по членството му в ЕС и НАТО, а по европейските му стандарти на живот.

Днес на християнската ценностна система противпоставят една нова система, чийто ценности са пари, охолен живот, разврат, дрога и първосигнални удоволствия. Ако искаме да спасим Европа, трябва с Божията помощ и Църквата да запознаем младото поколение с ценностите на християнската религия и то да се ръководи от тях в живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami