БЪЛГАРИЯ – януари/февруари 2017 година д-р Веселин Стоянов

                                                             д-р Веселин Стоянов


БЪЛГАРИЯ – януари/февруари 2017 година
Ще запомним новата 2017 година с избора на един достоен българин за президент на родината ни – ген. Румен Радев. Пестелив на думи, но решителен в действията, принципен.
– Още като командващ военновъздушните сили, той се противопостави на искането чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България. Като не намери подкрепа от продажни военен министър, премиер и президент,
той подаде оставка.
– Президентът Радев заяви: „Ще напомня, че решението за съвместна охрана на българското небе с партньорските авиации бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016 г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение. Като главно-
командващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти“. Бившият военен министър Ненчев предложил между 8 и 12 млн. лв. на всеки 4 месеца за въпросната охрана.
– Президентът Радев наложи вето на закона за концесиите. Остава да поиска преразглеждане на концесионните договори,
сключени в ущърб на България.
– Президентът Радев: „Постиженията на макроикономическо ниво трябва да създават и условия за достойно заплащане и условия за личностно развитие“.
Пред президента стоят много проблеми за решаване, сред тях и проблемите с кадрите и с нашествениците от юг и запад.

Предстоят предсрочни парламентарни избори. Родината ни е разделена изкуствено на комунисти/социалисти и антикомунисти/антисоциалисти. Казвам изкуствено, в интерес на чужди сили, защото антикомунистите са доскорошни комунисти:
Бойко Борисов – член на БКП, баща му полковник от МВР и член на БКП.
Цецка Цачева – член на БКП и партиен секретар на Окръжния съвет в Плевен.
Красимир Велчев – член на БКП и партиен секретар
Лиляна Павлова –  внучка на партизанин от бригада Чавдар.
Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар на звено „Приходи от народното стопанство в Окръжния народен съвет в Пловдив.
Росен Плевнелиев – първи секретар на ДКМС
Цветан Цветанов – член на БКП и служител на 7-мо управление на Държавна сигурност.
Интересно е наистина, как доскорошните комунисти се събраха в една партия и вият жестоко срещу БСП. Под чия команда? Естествено, че и в БСП не всичко е в ред, но повечето си останаха там, където бяха.
Разделението на народа тече и по още една линия – русофили и русофоби, американофили и американофоби. Ориентацията на много наши сънародници към единия или другия лагер се обуславя в голяма степен от лични чувства, симпатии и антипатии. Не на факти. А те са: България е една окупирана държава, няма да е пресилено да кажа колония, с генерал-губернатор американския посланик в София. Четири /4/ военни бази на САЩ, сега ново военно формирование, стоварено в Ново село. Това са центрове за тотално подслушване и психоексперименти и с антируска насоченост, на издръжка на най-бедния народ в Европа.
Водещи партии в предсрочните избори:
ГЕРБ – партия, която на два пъти не успява да довърши мандата си. Лидерът й призна, че е прост, но простотията си приема като положително качество, което го сближавало с народа?! Освен простотията, за Борисов е характерен бедният речников фонд и богатият запас от улични изрази и пълната торба с лъжи. Неподплатеното с нищо високо самочувствие, външността му, сходна с тази на селски пъдарин, допълват образа. Вместо програма за управление, Борисов предпочита личните нападки срещу опонентите си. Един грозен пример – нарече новите хора в БСП „кръвопийци“. Доказателства? – Бойко не ги обича.
БСП – партия, която в досегашния си период на управление и в
коалиция не може да се похвали с успехи. Малко изненадващо за неин председател бе избрана жена. Нинова е интелигентна, с жив ум и добри организационни качества. Не е ясно как стигна до ген. Румен Радев, кое й даде основание да рискува с неговата кандидатура, но този риск се оказа добър за България и за партията.Тя има за решаване вътрешнопартийни проблеми, а при спечелване на изборите и национални такива.
ПАТРИОТИЧНИЯТ ФРОНТ ще бъде вероятно балансьор при съставянето на новото правителство. Като лидер изпъква Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Изказванията му по българските вътрешно- и външнополитически проблеми се отличават с яснота и аргументирано, без лични нападки към когото и да било. Той е човек, с когото всеки би могъл да работи
Доста по-различен е Валери Симеонов, който не пести обиди с различен адрес, включително и към президента, когото си позволи да нарече „шофьор“ на самолет, без да разбере колко ниско е паднал.
Проблемите пред България са много на брой и тежки по своята значимост.


Икономика и финанси. България е сред първите 4 държави в ЕС с най-голямо годишно увеличение на годишния дълг. Малко над 23 млрд.лв. е държавният дълг на страната ни в края на 2015 г. В края на 2013 г. дългът е под 14 млрд.лв., а само за една година по-късно е с 10 млрд.лв. повече, става ясно от сезонно коригираните данни на Евростат. Премиерът Огнян Герджиков заяви, че „с времето все повече се увеличават фискалните тежести върху бизнеса“. Според него в приходната част на бюджета се предвиждат все повече приходи от такси, а за последните 3 години увеличението е около 40% и таксите вече приличат на скрити данъци. Кой инвеститор ще дойде при такива условия? Санирането на нищожен брой сгради имаше за цел обогатяване на управляващите и печелене на гласове от облагодетелстваните. Тунели и мостове се разпадат и убиват, а Борисов и компания хвърлиха два млрд.лв. в саниране на частни жилища. Известно е, че комисионните получавани /от/ в строителството са едни от най-високите. Правителството на ГЕРБ е плащало средно над 17 хил. лв. за 1 апартамент, а според специалисти санирането на 1 апартамент би трябвало да струва между 4000 и 8000 лв. в зависимост от състоянието на сградата, сменените дограми и качеството на вложените материали.


Огромни средства се изразходват за издръжката на нашествениците от Близкия изток и Северна Африка. Не бива да се спекулира с добродушието и лековерието на българина. При положение, че сме най-бедната страна в Европа, управниците ни имат пълното основание да откажат приема на т.нар. бежанци, а приетите да бъдат върнати по родните им страни. Какво искат те от нас? Добър подслон, добра храна, безплатни медицински грижи, безплатни ток, вода и комунални услуги.
Утре ще поискат свои джамии, имами, учители на родния им език, жени и безплатни грижи за тях. Какво дават? Нищо! Създават напрежение, разделят обществото. Те не подлежат на интеграция, искат ние да се интегрираме с тяхната вяра, нрави и обичаи. Ционистко-масонско-американският съюз, който планира и осъществи кръвополитието в близкоизточния регион и техният съюзник Меркел трябва да приберат  жертвите си.
Системата на образованието и възпитанието създава впечатлението, че е изработена от най-заклетите врагове на  народа ни. На антибългарската му насоченост, на детската престъпност, наркомания и сексуалната извратеност у много ученици трябва да се противостои решително.
Здравеопазването създава впечатлението, че води жестока борба срещу оцеляването на българския народ.
На този фон Меркел и съюзници настояват за ЕС на няколко скорости. България ще бъде поставена на първа скорост, тази на бавно развиващите се. Не помага лакейското поведение на управниците ни. Англичаните излязоха от разпадащата се организация, време е да проведем разговори с Вишеградската четворка и да поискаме поне промяна на условията на членуване. Същото се отнася и за НАТО.


В САЩ около 16 млн. американци се подписаха под искането за лишаване на Сорос от американско гражданство и екстрадирането му от страната. Броят им расте. Време е и ние да се освободим от неговите пионки в България. Редно е организации, които са на чуждо финансиране да бъдат помолени да напуснат страната ни. Организации като „Отворено общество“, „Америка за България“, „Български хелзинкски комитет“ и други, финансирани от чужди държави да бъдат помолени да потърсят другаде препитанието си. Крайно време е да се приложи опита на САЩ, Израел и Русия където е забранено да има чужди НПО, да се забранят чужди неправителствени организации от типа на изброените по-горе, понеже са чужди агенти и работят срещу държавата. Това беше казано на Отчетното събрание на ТНИ от проф. Васил Проданов.

 
По въпроса за гласуването. Не може неграмотни хора, с чуждо самосъзнание, не знаещи една дума на български, да избират народни представители.
Това са проблеми, които очакват своето решение от новото Народно събрание и от новото правителство, без съобразяване със заповедите на генерал-губернатора и неговите марионетки в Брюксел.
София, 28.02.2017 г.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami