ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА д-р Веселин Стоянов

ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА

КРАЙ НА ФАРСА       д-р Веселин Стоянов
Малката и най-бедна в ЕС държава излъчи две кандидатури за престижния пост – генерален секретар на ООН. Официалната бе на Ирина Бокова. но болните амбиции и безкрупулното поведение на заменилата я Кристалина Георгиева изрисуваха възможно най-скандалния образ на България.
Основания за издигането на кандидатурата на Ирина Бокова бяха
престижния пост на ген. директор на ЮНЕСКО, който тя заема и високите оценки за работата й, давани от ООН и много държавни ръководители и дейци на културата. Веднага след номинирането й, срещу Бокова задуха силен отвъдокеански вятър. Обвиненията бяха, че е била член на БКП, и че е почела с присъствието си като ген.директор на ЮНЕСКО тържествата в Москва по случай 70 годишнината от разгрома на хитлеристка Германия.
За Кристалина Георгиева беше поставен основателно въпроса дали изпращането й на работа в Световната банка по тоталитарно време е станало по инициатива на Държавна сигурност, като се предполага, че Георгиева й е сътрудничела.
Отговорът на този въпрос е повече от странен. По-голяма част от службите съобщили, че тя не е била техен сътрудник. Имало служби, които все още не били отговорили. Освен това, до месец април т.г. името на Георгиева не се било появило. Такъв отговор навежда на определени мисли.
Истината за този фарс може да се разгледа и от друга позиция. Както вече писахме, Кристалина е американски гражданин, в медиите излезе информация, че тя притежава къща за 500 хил. долара в Ню Йорк. От наш абсолютно доверен източник бяхме информирани, че външният министър Даниел Митов също е американски поданик. Единият американец е пратен у нас, за да определя външната ни политика, с опцията да поеме в определен момент и премиерския пост. Другият американец – Георгиева трябваше да оглави световната политика като ген. секретар на ООН. При изпълнението на тази задача на първия американец – Митов – е била поставена задачата да помага на
втория американец. Така се стигна до обиколките на Митов по медиите с цел поясняване колко слаба и неподготвена е Бокова. Под натиск беше поставен и Борисов, който трябваше да свири на същата струна. Той обяви, че ако на следващото изслушване Бокова не бъде класирана първа или втора, България
ще оттегли нейната кандидатура. Той знаеше, че такова класиране е невъзможно, защото срещу нея действаха САЩ и Великобритания и техни приятелски държави. Така Борисов излезе с лъжа пред българския народ, по указания на своите господари.
Как обясняват днешните управници скандала?
-Кристалина имала само пет дни за подготовка и въпреки това спечелила 5 гласа!
Абсолютна лъжа. Кристалина и с-ие от две години са разработвали идеята, тя да застане начело на ООН. От няколко месеца нейният американски сънародник Митов използваше личните си познанства с водещи политици и държавници, за да препоръчва кандидатурата на Кристалина. Когато Борисов я представи официално, той подчерта, че когато единият кандидат се е провалил, трябва веднага да го заменим с друг, който има пълната подкрепа на Световната банка, на Меркел, на Албания, Унгария и на водещи политици, които високо оценяват нейната работа в ЕК. Появиха се и платени материали в немската преса в подкрепа на Георгиева.
– Когато Борисов и Митов съобщиха, че Кристалина е новата номинация на България, те нито с една дума не казаха, че това е рискована стъпка, напротив – твърдяха, че това е печелившата кандидатура.
– Жена от Източна Европа! Проф. Махаил Константинов заяви: „Разочарован съм, Меркел ни подлъга за ООН.. „Разочарован съм от поведението на германското политическо ръководство. Те ни подкукоросаха. Германското политическо ръководство измисли мантрата жена от Източна Европа, която да оглави ООН“.
Ако ние имахме интелигентни, образовани, мислещи управници, никой нямаше да ни подлъгва и подкукоросва. Ние сме си виновни, че търпим прости, необразовани, продажни управници.
– Спомням си думите на Кристалина непосредствено след изслушването й. „Сега светът разбра коя съм“. Тя не спомена нито с дума, че е нямала време за подготовка. На нея й липсва интелекта, за да се самооцени и да разбере, че се е провалила. Нещо страшно и опасно са жадните за неограничена власт, самовлюбени и арогантни жени, които са готови на всичко, за да получат това, което искат. Да погледнем Клинтън, Меркел, Кристалина и други от по-дребен калибър, да се вгледаме в тяхното излъчване… Човек го побиват тръпки! Светът разбра коя е Кристалина и я прати на унизителното 8-9 място. Не помогнаха Вашингтон, Лондон, Берлин, Билдербергите, не помогнаха женските любезности, мазилата и червилата. Кристалина каза, че тя не е търсила работа в Ню-Йорк, тя си имала работа, но искала да представи, може би да спаси Източна Европа. Тя не спомена България.
Поведението и думите на новия Генерален секретар направиха силно впечатление. От него чухме и думата смирение, чието значение за Кристалина е непонятно.
България е посрамена и стана за подигравка,
благодарение на лакейското поведение на
управниците ни.
Очакванията ни са:
-Министърът на външните работи да подаде незабавно оставката си, така както постъпват в цивилизования свят.
Ако той не я подаде доброволно, премиерът да я поиска.
-Премиерът и МС да подадат веднага след външния министър своите оставки.
– Тези управници доказаха, че продават безмилостно интересите на България и ако продължат да ръководят страната ни ще я вкарат в бездната.
– За своята антинародна дейност президент, премиер и министри трябва да бъдат подведени под отговорност, ако в България има прокуратура и съд.
Няма вече време за решаване на проблемите с т.нар.бежанци, с корупцията по високите етажи на властта, с чуждите бази на българска територия, с продажната българска външна и вътрешна политика. Би било достойно, ако проводниците на такава политика си отидат доброволно. Другото е нежелано.
София, 07.10.2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami