КОГАТО ГОВОРИМ ЗА „БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ“ Димитър Стойнов

КОГАТО ГОВОРИМ ЗА „БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ“   Димитър Стойнов
Колко ли етнически чисти турци има в България?
Този въпрос ме подтикна да се запитам: има ли „турски българи“ в Турция? Има ли там някои от многобройните наследници на еничарите от Българско, които да помнят българския си произход? Помни ли етническия си произход някоя от посестримите на Балканджи Йово? Ето защо, когато говорим за турци в България, винаги се изпълвам със съчувствие и неудовлетвореност.
Причината е, че в огромното си мнозинство, те са наследници на пречупени и смазани българи… Нямаме никакво право да забравяме и ужаса и срама, който са изживяли техните прародители! И след насилственото приемане на мохамеданството, те пак са си останали българи по произход. Срамът и неудобството на прекършените българи е бил толкова голям, че те не са могли да признаят истината дори и насаме пред себе си… Ето защо, не е български политик този, който не знае, че в България няма турци, а само наследници на насилствено помохамеданчени българи. А че те са били огромното мнозинство мохамедани в тогавашната турска империя, не можем да имаме никакво съмнение! Освен това, в хода на Руско-турската война онези, които са се чувствали истински етнически турци и е имало от какво да се срамуват и страхуват, са се изселили своевременно.Така че, що за турци има в днешна България и правилно ли е да не дискутираме този въпрос?
Така стигаме до онзи момент, когато се налага да зададем някои елементарни въпроси към членовете на ДПС. За удобство ще отправя въпросите си към най-компетентния и най-изказващия се по конституционните постановки – г-н Местан, както и към неговите съпартийци:
– Вие, г-н Местан, ако сте религиозен, коя религия изповядвате? И какъв сте по произход – българин или от някаква друга националност? Защото в турската империя е имало хора от всякакви националности, също така и насилствено мохамеданчени. Питам ви, защото ако не сте с българско самосъзнание, според чл. 11(4) от Конституцията, както на всички ни е известно, партията ви е незаконна. Ето как точно той гласи: НЕ МОГАТ ДА СЕ ОБРАЗУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА, РАСОВА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, КАКТО И ПАРТИИ, КОИТО СИ ПОСТАВЯТ ЗА ЦЕЛ НАСИЛСТВЕНО ЗАВЗЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ“. И още чл. 13 (4): „РЕЛИГИОЗНИТЕ ОБЩНОСТИ и ИНСТИТУЦИИ, КАКТО И ВЕРСКИТЕ УБЕЖДЕНИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ“.
Защо ни е тази Конституция, г-н Местан, щом не се спазва?
Нима ДПС не е образувано явно и нарочно точно на верска основа? Незначителното наличие на политически колаборационисти в тази „партия“ – процентът им е съвсем символичен, – не оправдава по никакъв начин нейната допустимост и следва тя да бъде забранена!

Един Отговор към КОГАТО ГОВОРИМ ЗА „БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ“ Димитър Стойнов

  1. Браво. много интересна статия. Споделям я!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami