МОЛЕБЕН КЪМ НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И СВЕТА БОГОРОДИЦА ДЕВА МАРИЯ, ДА ВЪРНЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НИ-ДЕЦАТА НА РОДНИЯ НИ ГРАД БЕЛЕНЕ И РОДИНАТА НИ. ЕКТЕНИЯ;

МОЛЕБЕН КЪМ НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И СВЕТА БОГОРОДИЦА ДЕВА МАРИЯ, ДА ВЪРНЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НИ-ДЕЦАТА НА РОДНИЯ НИ ГРАД БЕЛЕНЕ И РОДИНАТА НИ.

ЕКТЕНИЯ;

Слава на светата,единосъщна,животворяща и неразделна Троица винаги,сега и всякога и во веки веков.Амин!-Трисвятое….

За да приеме  милостиво сегашната ни молителна служба нашия Бог на нас недостойните раби в Своя жертвеник и добросърдечно да ни помилва,Господу да се помолим.

За да не се отвърне от моленията ни, които МУ ПРИНАСЯМЕ СЪС СМИРЕНО И СЪКРУШЕНО СЪРЦЕ, но да Му бъдат благоприятни като благовонно кадило и всесожение,Господу да се помолим.

За да чуе сега Бог молебния глас на нас, недостойните Свои раби, за да изпълнява всякога за добро благото намерение и желание на Своите верни люде и винаги да бъде щедър, да ни дари с благодеяния и да дава според молитвите на Светата Своя църква и на всеки Свой раб,Господу да се помолим!

За да избави Своята света църква и всички нас от всяка скръб, беда и нужда и от всички видими и невидими врагове; за да огражда винаги Своите верни люде със здраве, благоденствие и мир и с опълчението на своите ангели, Господу да се помолим!

Защити и спаси и пр…

Като поменем всички светии и пр..

Защото на Тебе подобава…

Бог Господ и явися нам благословен, идещия в името Господне

Вечни и милосърдни Боже и многомилостиви Отче наш! Мъките и тежките неволи,които ни сполетяха,страшно измъчват душите ни, молим Те Господи, върни синовете и дъщерите ни в нашия град и родина. Смили се и уталожи нашите мъки и неволи. Дай ни сили и мъдрост да работим, съзидаваме  и благоустрояваме нашия град и родина вместо да плачем, ходим и се скитаме немили недраги по чужбина. Молим Те милостиви Боже, дай ни търпение и сила да понасяме всичко така, както на Тебе е угодно и да спасим душите си. Амин!

 

МОЛИТВА КЪМ ПРЕСВЕТАТА БОГОРОДИЦА

==============================================

Пресвета Дево, Майка на нашия Господ Исус Христос,всемилостива Защитнице за всички,които с вяра прибягват към Тебе! Погледни на нас от висините на Твоята небесна слава , послушай нашата смирена молитва и я пренеси пред Твоя възлюбен Син. О, преблагословена Богородице!Ти си скоропослушница на всички и радост на скърбящите; послушай и нас наскърбените.Ти си уталожителка на тъгите; уталожи и нашите тъги и изцери душевните ни и телесни болести! На Тебе подир Бога, възлагаме си всичките надежди. Бъди ни ходатайка и силна застъпница пред Твоя син Господ наш Исус Христос.Укрепи вярата ни в Него.Утвърди ни в Неговата Любов и ни научи да те обичаме и славим, Пресвета Майко Божия,преблагословена Марио! На Твоя всесилен покров,пречиста Богородице, връчваме себе си. Амин!

 

 

Не възлагай върху ни Боже твърде жестоки страдания.Спомни Си,че ние сме прах и пепел, дарувай ни търпение и ни укрепи да победим всяко зло.Обърни нашата скръб в радост, страданията ни в чест и унижението ни в слава,защото Ти единствено си подкрепа и сила за уморените, якост за слабите, сянка в горещините и убежище в бурите. Ти, Господи, ще чуеш нашите молби, и нашите сълзи  капят пред престола Ти от съкрушеното ни сърце. Единствено Тебе имаме и на Тебе слава въздаваме сега и винаги и во веки веков Амин!

P.S.Молебенът  беше измолен от вярващия народ в гр.Белене, състоящ се от изповядващи  Източните и Западни  християнски ценности- вярващи в единния Бог Наш Господ Исус Христос, Който се оказва последна надежда за бедсващото ни население.

Проблемът  беше обсъден от двете Църковни Настоятелства на Православната  и Католическа енории, съвместно с предстоящите свещеници отец Трайчо Стойков и отец Паоло Кортези. Решено беше Молебенът  да влезе в програмата на празниците на града и се извърши в Православния храм св.Георги Победоносец в неделя на 04.09.2016 г. след Божествена Литургия.  На Молебена присъстваха побратимените гости  на гр.Белене с градове от Република Италия  и Република Румъния,както и студенти от Духовната академия гр.Пловдив и първият посланик на България в Обединена ГЕРМАНИЯ-д-р Веселин Стоянов.

Молитвено присъстваха кметския екип на гр. Белене и гостите от побратимените градове на горепосочените републики.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami