НА КОГО СЛУЖАТ МЕДИИТЕ ПО СТЪПКИТЕ НА ПРОМЕНИТЕ

НА КОГО СЛУЖАТ МЕДИИТЕ
ПО СТЪПКИТЕ НА ПРОМЕНИТЕ
Посвещава се на един нов пенсионер
и нов програмен директор на новата
телевизия
BIT – Сашо Диков

      България е най-бедната страна в Европа. Мизерни заплати, още по-мизерни пенсии. Обединените патриоти (ОП) обещаха минимална пенсия от 300 лв., но ГЕРБ се противопостави и се стигна до срамното решение – компромис от 200 лв.  Вицепремиерът Валери Симеонов официално оповести, че пенсионерите не са приоритет на Бойко Борисов и неговата партия и това е причината ОП да не изпълнят предизборното си обещание. В България най-ниската заплата е ок. 240 евро, в Румъния е 275 евро, в Латвия и Литва е 380 евро,в Чехия 407 евро.
На дъното на пословичната бедност са българските пенсионери, съвсем незаслужено ограбени от родината ни, на която са служили всеотдайно десетилетия. Исканията  за справедливо определяне на пенсиите им се представя като просия, а некадърни управници изчисляват колко работещи сънародници осигуряват издръжката на един, двама или трима пенсионери. С този цинизъм се прави опит за прикриване на жестоката корупция, обхванала високите етажи на властта.
Възрастните хора, излезли в пенсия, не са просяци, а хора, които настояват за справедливост. Много от тях са висококвалифицирани и работоспособни кадри, но техните възможности не се оценяват и те не са търсени на трудовия пазар. Такава политика води до противопоставяне на едни слоеве от населението на други.
Старият принцип разделяй и владей е в действие. Думата пенсионер стана мръсна дума, а възрастните хора са изтласкани в периферията на обществения живот.
На 12.09.т.г. посетихме с Борис Михайлов офиса на ТВ BIT във връзка с обявите „..търсим репортери  и редактори..“.Открихме чудесен бюфет, пъргав охранител и учтив репортер, който ни заведе при Юлия. Помолиха ни да изчакаме, тъй като в момента провеждала инструктаж. Настаниха ни в празна зала с десетки репортерски пултове, екрани и телефони. Изуми ни мащабността на тв проекта.
Докато се радвахме на чудесно обзаведената работна зала, до нас се приближи програмният директор Сашо Диков, познатия до скоро скандален репортер от друга телевизия.  Тогава се застъпваше за протестиращите и честно си заработваше хонорарите. Смятахме го за съюзник и затова решихме да го информираме в качеството му на програмен директор за наше предложение за обмен на информация с Международна ТВ, която представляваме. Гръмогласна тирада се изсипа върху побелелите ни глави: „Кой ви доведе?…Как сте нахлули?…Къде се намирате?“ Яростта му се прехвърли върху Юлия, която се появи, привлечена от скандалните реплики. Тирадата завърши с категоричното „Тук пенсионери нямат място!“
Останахме изумени. Спомнихме си Алеко Константинов – „Пази Боже сляпо да прогледа“. Призовах Борис Михайлов  да си тръгваме с думите: „Борка, попаднали сме не където трябва.Това е друга личност, с друга идентичност“. Жалко!
Набързо се изнизахме от офисния „мрак“ и се потопихме в ласкавото циганско лято. Остана само следата от Йовков: „Колко мъка има по света..“.
София, 20.09.2017 г.
инж.полковник о.р. Сашо Радев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami