ПИСМО ОТ БЕЛЕНЕ

ПИСМО ОТ БЕЛЕНЕ
Господин Стоянов,
Сборището в Белене, състояло се на 28.052016 г. в Белене, което по замисъл трябваше да бъде панихида за мъчениците –концлагеристи, жертви на тоталитарната власт, се превърна в трибуна на омразата към България и беше кощунство с паметта и костите на страдалците от епохата на социализма.
Присъстваха отбрани хулители на България като Росен Плевелалиев (за срам президент на България)и подобните нему експрезидент Петър Стоянов, Румяна Коларова, министърът на отбраната, не безизвестният трибун на омразата Методи Андреев и други подобни. Бяха дошли няколко останали живи репресирани, деца и внуци на отишли си от този свят мъченици. Населението на гр. Белене беше слабо представено, макар да беше организиран безплатен транспорт, по протокол присъстваше кметският екип на гр. Белене.
На проведения митинг преобладаваше тонът на омразата, даден от президента-хулител, доскорошен активен член на Българската комунистическа партия, радетел за „евроатлантически ценности“, същия тон подеха и останалите оратори. В този хор на антибългаризъм се появи и синът на репресиран от Гулянци,който хвърли камък в блатото, в което се намира понастоящем България и се закани да се бори срещу всяка неправда.
Не бяха поканени духовници, представители на Българската православна църква, имаше само един католически свещеник. Не присъстваха и представители на българската интелигенция.
Вместо да се направи панихида за мъчениците, за успокоение на душите им, организаторите кощунствено разравяха костите на праведниците, като хулеха България и славянството.
Така завърши тази политическа манифестация, която предизвика огорчение у мнозина присъстващи.
Поздрави
инж. Йосиф Брайков
гр. Белене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami