ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ OBSERWATOR POLITYCZNY: СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ПОБЯГНАТ КЪМ СИБИР

ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ
OBSERWATOR POLITYCZNY:
СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ
ЩЕ ПОБЯГНАТ КЪМ СИБИР
„Европа все по-силно катастрофира, а Русия с всяка година се превръща в единствената стабилна държава, но в нестабилно обкръжение“, пише изданието. Днес много хора, управлявани от политици мекотели, неспособни да се справят с баналния имигрантски
проблем, с възхищение и надежда гледат към Русия. Руснаците вярват на лидерите си. Те няма да изоставят народа си, няма да стоят скрити под масата, докато навън бушува буря и да излязат едва тогава, когато слънцето грейне, за да обсипят народа си с поредните лъжи“, отбелязва полското издание.
„В същото време държавата, която се е разпростряла на половината земно кълбо, и в бъдеще ще бъде спокойна, защото хората там са сигурни, че който и да нахлуе при тях с меч, ще загине от същия този меч“, пише изданието.
„В Русия има ред и сигурност, независимо че тя прие милиони бежанци от Донбас и понесе бремето на несправедливите санкции. Всичко това е уникална ценност“, продължава изданието.
„Има все по-малко държави в света, в които можеш да легнеш и да спиш спокойно, без да се страхуваш, че някой ще влезе в двора ти през нощта и ще ти причини някоя пакост. Днес много хора в Европа биха искали в най-скоро време да се намесят и при тях „вежливите хора“ в зелени униформи, за да донесат стабилност, мир и сигурност“.
„Дано да сме лоши пророци, но след половин или една година, когато милион или два милиона нелегални имигранти безконтролно нахлуят в Европа, хората тук ще се замислят какво да направят, за да изпрати господин Путин своята мощна армия и при тях, защото от никое друго място вече няма помощ“, прогнозира полското издание.
„За съжаление, господин Путин е само един и едва ли ще иска да управлява Европа дори за един ден. Едно е сигурно – той няма да изостави Русия, но дано се намери
някой да го убеди, да влезе с „вежливите“ поне за една година в Европа и да въведе ред“, пише изданието.
„Аргументът, че трябва да имаме по-голям избор на енергийни източници вече не работи. Подобни баналности вече не действат, защото на европейците им е отнета сигурността“, продължава изданието.
„След около пет години Русия ще бъде единствената стабилна държава в нестабилно обкръжение. Тя ще е единствената държава, в която може да се избяга – в търсене на убежище. По-добре в Сибир или в Сахалин, отколкото в катастрофиралата западна цивилизация, която може и да ни изпрати при свети Петър“, – резюмира полското издание.
С малки съкращения
Петя Паликрушева
Бележка на редакцията:
Публикуваме тази статия, защото тя ни изненада с появата си в полско издание. Наблюдаваме, как бившите сателити на Съветския съюз днес са още по-послушни сателити на САЩ. Може би дългогодишното лакейско поведение по отношение на СССР предизвиква у тях чувства на самосъжаление, самообвинение и угризение, които преминават в чувство на неприязън, дори омраза, към днешна нова Русия. Начело на този фронт от държави – бивши сателити на Съветския съюз,- виждаме трите балтийски държавици и Полша. И точно в Полша, едно популярно издание публикува тази статия.
Ние не се наемаме с коментар, защото позицията на автора е доста изненадваща.

Един Отговор към ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ OBSERWATOR POLITYCZNY: СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ПОБЯГНАТ КЪМ СИБИР

  1. Sa6o Radev Отговор

    Коментарът е Историята в Източна Европа, през петдесетте години, когато имаше ред и сигурност поне такава, каквато се намеква в статията. Този ред не е панацеята, но дано не се наложи като единствен изход!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami