СВЕТЪТ – март, април 2017 г. д-р Веселин Стоянов

СВЕТЪТ – март, април 2017 г.
д-р Веселин Стоянов
Европейски съюз
С какви мисли, цели и задачи е бил създаден ЕС е трудно да се каже. За европейците е важно да знаят на кого служи той днес.
Българският президент Румен Радев намери сили, за да каже в Брюксел: „ЕС може да се превърне от съюз на принципи в съюз на сметки и пазарлъци“. Казаното е достатъчно много, но не всичко.
ЕС, НАТО, неправителствените организации
финансирани от чужбина, образователните
и учебни заведения и научните институти и
партии с чуждо финансиране са създания на
масонско-юдейските/ционистки сатанински сили,
които управляват света. Те вече и не го крият.
Типичен пример е Унгария. Нейният премиер Виктор Орбан беше „поканен“ на среща на Европейската народна партия (ЕНП), наричана от някои политици, не без основание, Еврейска народна партия. На срещата са присъствали канцлерът на Германия Ангела Меркел, председателите на ЕК Ж.-К.Юнкер, на
ЕС Д.Туск и на Европарламента А.Таяни. Всичките те слуги на Сорос и на неговите господари.  Поискаха от унгарския премиер да спазва академичната свобода и автономност на финансирания от Дж
oрдж Сорос Централноевропейски университет в Будапеща.
ЕК започва наказателна процедура срещу Унгария заради закона за висшето образование в страната и заради това, че тя подготвя и други закони, които показват ограничаване на дейността на неправителствените организации, финансирани от Сорос.
Български медии съобщиха, че Орбан е „клекнал“ на ЕС. Германският вестник
Frankfurter Allgemeine Zeitung помести кратка, но съвсем различна информация: „Орбан не отстъпи.
ЕНП съобщи за постигнато разбирателство, но унгарският премиер опроверга съобщението. Унгарският премиер продължава конфронтационния си курс с ЕС“.
„Светилата“ на европейските институции защитават Сорос, който представлява интересите на масонско-юдейските
тъмни сили. Страхът, който ги е обхванал след раздялата на Великобритания с ЕС, политиката на Вишеградската четворка, позицията на Орбан, че Унгария отново трябва да защити своя суверенитет, да спре Брюксел и масовото заселване с чужденци са признаци, които говорят за разпада на ЕС. Към тях да прибавим още:
Кандидатът за френски президент Еманюел Макрон заплаши, че ЕС може да се сблъска с идеята за фрекзит (излизане на Франция от ЕС), ако съюзът не се реформира. Той заяви, че е
защитавал европейската идея, политиката на Брюксел и мястото на страната си в процеса на глобализация, но той смята,
че би било предателство ако позволим функционирането на ЕС в същия вид.
Макрон говори за европейска идея, но изглежда не знае, че идеята не е европейска, че политиката на Брюксел не е брюкселска, а процесът на глобализация е грубо присвояване на съветската идея за интернационализма.
Полша се закани да „играе грубо“ срещу ЕС, вероятно заради натиска за прием на имигранти и  оставането на Д.Туск на поста  председател на Съвета на Европа,въпреки полските възражения
Френският премиер: „ЕС няма да преживее победа на Льо Пен на президентските избори“.
Недоволство от ЕС расте и това вдъхва страх на управляващата го  върхушка.

САЩ. По време на президентската изборна кампания Доналд Тръмп  декларира желание за съвместна борба с Русия срещу ИД. За съжаление забрави скоро казаното. Той заяви също, че единствен боеспособен партньор в битката с джихадистите е сирийският президент Башар Асад и не каза и дума за отстраняването му от заемания пост. Отправи гневни упреци срещу Китай и Северна Корея. Какво се получи?
Тъмните сили го пречупиха. Тръмп забрави сътрудничеството с Русия в битката срещу ИД. Тръмп забрави  оценката си за Башар Асад. С негово знание и съгласие бе измайсторена лъжата за газовата атака на сирийската армия срещу ИД. Тръмп веднага поиска смяната на сирийския президент.
Тръмп забрави острия език по отношения на Китай и Северна Корея. След срещата си с китайския президент  заяви: „Той е прекрасен човек. Вярвам, че той иска да реши проблемите със Северна Корея“.  И още: Не смятам, че сега е правилното време да обвиняваме Китай за валутни манипулации. По отношение на Северна Корея той каза, че за него би било чест да се срещне с нейния лидер Ким Чен Ун при определени обстоятелства. Странен пирует. Целта е да забие клин в отношенията между Русия и Китай. Какво има предвид „при определени обстоятелства“ е негова и на началниците му тайна.
Тръмп беше казал, че НАТО е остаряла организация и даде знак, че тя няма да разчита на подкрепата на САЩ. Последва нов пирует и заявка, че НАТО може да разчита на пълната му подкрепа. Все пак не избяга от личната си оценка за агресивната организация и реши да я атакува по финансова линия. „Всички страни от НАТО ще дадат своя финансов принос за засилване на сигурността на блока“. „Ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял,…няма да се успокоим докато всички не платят полагаемото се“. Тръмп отново атакува медиите, като използва организираната ежегодна вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом.
„Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата“, заяви Тръмп и добави, че медии като СиЕнЕн и ЕнБиСи, това са фалшиви новини, а в. Ню Йорк Таймс е „тотално западнал“. Тръмп заяви това на митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по случай на първите 100 дни от заемането на поста. Той заяви и удовлетворението си, че в този момент не е в това вашингтонско блато.
Интересно. САЩ са велика държава с трудолюбив народ, с  огромни постижения във всички сфери на човешката дейност, а се налага да избират президент между Хилъри и Доналд. Позната картина не само у нас. Не е трудно да се досетим кой стои зад подобни фигури и избори. Щатите имат 4 убити президенти, дано Тръмп не е 5-я. Може би това е демокрация по американски?

Русия.
Кралският обединен институт за отбранителни изследвания представи доклад, според който Кремъл увеличава своя военноморски арсенал, което ще му позволи да спре свободното движение на кораби на НАТО и „заплашва самото съществуване“ на Запада. Авторите на доклада твърдят, че руският флот е „претърпял качествено изменение и е способен да парализира Европа“. Затова НАТО трябва да има готовност да даде отпор… Ето го врага, който е нужен на натовци, така се промиват успешно човешките мозъци.
Американският политолог Пол Робъртс казва, че химическата атака в Сирия е организирана от Вашингтон, а всички които останаха в администрацията на Тръмп са ционисти и луди генерали, които искат война с Русия, Китай, Иран, Сирия, Северна Корея. По-нататък Робъртс заявява:
„Ще разбере ли руското правителство някога, че сътрудничество с Вашингтон може да има само по един начин:
да се регистрира в качеството си на техен васал“.
Санкциите наложени на Москва, допринесоха много за развитието в страната  на много технологични отрасли, на земеделското стопанство, за намаляване на безработицата, за увеличение на раждаемостта, а  82% от населението на страната одобрява политика на Владимир Путин,  на неговия управленски екип и ролята на Руската православна църква в съхранение на християнските православни ценности и претворяването им в живота.
Бъдещето принадлежи на Изтока. Западът доказа със своето поведение, че няма качествата на духовен и политически водач на света.

Германия.
Канцлерът на страната Ангела Меркел участва като главен европейски изпълнител на зловещия план за ликвидация на Европа и Близкия изток. Тя отвори широко вратите на Германия а с това и на Европа, за имигрантите-бежанци от Близкия изток. Терористичните актове на територията на Стария континент са всекидневие. Европейците се боят за живота си, а трябва да отделят и огромни средства за отглеждането на мюсюлманските главорези. Виждайки, че не може да се справи с проблема, Меркел настоява европейските народи да поемат част от пришълците. Те, обаче, не са канили „гостите“, затова лидерите на Полша, Чехия, Унгария, Австрия отказват прием.
Това създава силно напрежение, източно- и централно- европейски страни са принудени да опасват държавите си с огради, за да спрат потока.
При посещението си в Саудитска Арабия на 30.04.т.г. Меркел заяви най-цинично, че Германия подкрепя страната в борбата срещу Ислямска държава. Цял свят знае, че точно тази държава е един от организаторите и финансовите спонсори на ИД, изглежда много наивно Меркел да не го знае. От кумова срама тя каза няколко думи за спазване на човешките права, но предложи веднага продажба на оръжия на СА, част от които отиват при ИД. Канцлерката си поиска срамежливо и петрол на по-приемливи цени, предложи и обучение на саудитски военни и гранични полицаи от немски инструктури. При срещата си с руския президент в Сочи, Меркел не каза нищо конструктивно. Отново защити Киевските превратаджии, свърза санкциите с отстъпки по украинския въпрос, помъчи се постави президента Путин в позиция отбрана.
Той е любезен домакин, но знае добре какво трябва да прави.

Това, което се случва в Македония е стъпка в битката срещу православието, славянството и в крайна сметка срещу Русия. Избират албанец за председател на парламента в Скопие, пеят албанския химн, а Западът спешно поздравява избраният парламентарен председател и изпълнението на албанския химн. Купените журналисти и политици ще ревнат в един глас, че Русия стои зад тази провокация. Нека Путин се оправдава!

В Сирия и в Близкия изток истински мир няма да има, поне в обозримо бъдеще. Създателите на ИД хвърлиха много пари в този престъпен проект, сега искат да си ги възстановят със съответната печалба. При мир това е невъзможно. Стремежът е Русия да бъде изтощена финансово и военно. Дали Западът ще осъществи тази идея зависи не само от него.

Прав е американският политик и анализатор Пол Робъртс като казва, че „В момента единствената алтернатива за руснаците е да кажат на Вашингтон, че може да върви по дяволите…“
Да кажат същото и на масонско-юдейските/ционистки гробокопачи на света.
София, 02.05.2017 г.      

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami