ШЕГИТЕ НА ГЕРБ и ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА МЪЛЧАЛИВИТЕ

ШЕГИТЕ  НА  ГЕРБ
и
ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА МЪЛЧАЛИВИТЕ

   Един обикновен въпрос на журналиста и водещ сутрешното предаване на НОВА ТВ  Виктор Николаев извади от равновесие неговия гост Антон Тодоров, известен с неговата книга „Шайка“ и изобразените на лицевата корица физиономии на Бойко Борисов
Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов. Те са „шайката“ на Тодоров, към която се присъедини и самият той, без да обясни по какви причини е решил да стане техен, на шайкаджиите съотборник.
Николаев запита госта си във връзка с покупката на военен самолет, дали действията на президент и служебно правителство са свързани със шайка. Тази дума удари Тодоров по болното място. Като гузен, който бяга негонен, Тодоров отправи закани към водещия, които по тон и съдържание не са достойни за  възпитан човек.
Реакцията на 4 водещи тв канала и на някои издания и журналисти показа, че случаят ще има последици. НОВА ТВ излезе с декларация, че „приема отправянето на заплахи от публични личности към журналисти за недопустимо поведение“.Тази декларация се отнася и за Валери Симеонов, който, между другите атаки към Николаев, го призова да не клати държавата. Тодоров реши да се извини, но обясни, че няма вина, че е неправилно разбран, нямало е закани. Съпартийците му се хвърлиха в защита – оцениха изреченото от него като неразбран хумор, като дебелашка шега и поискаха да се покаже отново на екрана и обясни какво точно е искал да каже.
Тодоров бе посъветван да си подаде оставката като депутат и той я подаде. Валери Симеонов засвири на друга струна – той е потърпевшия и ще съди виновниците, без да поясни кои са те, дали е Николаев, НОВА ТВ или някой неизвестен до момента хулител. Налице е обаче все по-голяма обществена нетърпимост към подобни прояви на длъжностни лица от най-висок ранг.
Проблемът с Антон Тодоров има и друга страна. По информация на наш източник, американският посланик е изразил мнение, че както при избора на боен самолет, така и при избора на председател на Комисията по досиетата трябва да се пристъпи много внимателно. Подтекстът на казаното и в двата случая е ясен.  При така изразено мнение, ГЕРБ се е спрял на кандидатурата на Тодоров за председател на комисията. Самото споменаване на думата „шайка“ от водещия е вбесило госта му, който е преценил, че това напомняне може да застраши мечтания от детските му години пост.
Вън от съмнение е, че ГЕРБ и партньори водят битка срещу президента. Тодоров, ударна сила на ГЕРБ, каза от трибуната на НС „Президентът е лъжец“. И още и още! Направена му бе забележка от председателстващия че прекалява, но това не го смути, защото имаше широки пълномощия от началниците си.
Още в момента, когато Тодоров отправи неоснователни обвинения и мръсни намеци срещу Президента на България, той трябваше да бъде изгонен от Парламента. Това не бе направено, защото Мракът не търпи навлизане в царството му на Войн на честта.
За отбелязване е и следното: Тодоров не казва „Румен е лъжец“ или „Радев е лъжец“, той казва „Президентът е лъжец“.
Атаката вече е не само срещу президента, а и срещу институцията. Случайно ли е формулирано така? Не!
Два месеца имаха на разположение участващите в Консултативния съвет за национална сигурност при президента, за да се подготвят и  присъстват на съвещанието, посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта.  Оказа се, че голяма част от тях имат сериозни проблеми за решаване, точно в този ден и час.  Управляващите отхвърлят всеки намек, че те са автори на акцията срещу  президента.
Преди време бях поканен на разговор от приятел – политолог. В края на разговора той ме попита каква оценка бих дал на досегашните ни президенти. Казах, че за мен тя е отрицателна, изключение е новият президент. Събеседникът ми изрази мнение, че и Радев не може да направи нещо съществено по ред причини. Според него изход от това положение е монархията, Симеон Кобургготски имал големи връзки с царските дворове от Западна Европа и може да бъде  полезен на страната ни. Мисля, че не трябва за забравим какво е донесла тази фамилия на родината ни, както и 4-годишното управление на Симеон в качеството му на премиер.
Напоследък има някои факти, които  правят впечатление. Кобургготски е включен в някакъв комитет или нещо подобно по председателството на България на ЕС. Извиква въпрос   и организираната изложба на някакви негови документи. Прави впечатление на всички, че Св.Синод реши  Симеон да бъде споменаван при литургиите като български цар. Случайно ли е всичко това? Попитах двама познати свещеници, дали те изпълняват това синодално решение. Казаха ми, че те лично не,  но има свещеници, които го спазват. Става ясно, че Сакскобургготски не се е отказал от мечтите да сложи корона на главата си. Обществото ни трябва да бъде много бдително и да не позволи кървавите пари на фамилията да допринесат за осъществяването на една опасна за страната ни болна амбиция.
Появиха се слухове в най-ново време, че Борисов ще се кандидатира за президент на следващите избори.  Борисов беше охрана на Сакскобургготски, какви са мислите на двамата можем само да гадаем.
Мрачни облаци наблюдаваме на българското небе. На фона на една всеобхватна криза и на една продажна управляваща клика, българинът е занемял от страх и вижда спасението си в мълчанието и примирението. Той продължава да робува на митовете, че преклонената главица ятаган не я сече и че със „со кротце и со благо“ може да оцелее, но животът е доказал, че битката за оцеляване е равносилна на самоубийство.
Хулят избрания директно от народа ни президент
Мълчание
Хулят  здравите сили в обществото
Мълчание
Продават държава и народ
Мълчание
Българино, днес мълчанието и преклонението
пред престъпни управници е равносилно  на
престъпление
Не ставай съучастник в престъплението
с твоето мълчание и примирение.
София, 09.10.2017 г.
д-р Веселин Стоянов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bitnami